DE GEUR VAN FIJNE HERINNERINGEN

DE GEUR VAN FIJNE HERINNERINGEN

Marit Onrust December 07, 2021

Mijn oma, Oma Onrust, was een geweldig mens! Ze was altijd in voor een grapje, maar stond ook open voor een goed gesprek. Hoewel ze zelf niet erg mobiel was, had ze altijd mensen om zich heen.

Ik koester warme herinneringen aan haar.

Mijn grootmoeder studeerde conservatorium en was pianolerares, ze kon prachtig piano spelen. Haar moeder had een gerenommeerde hoedenzaak en atelier in het oude centrum van Hoorn. Mijn grootmoeders vader was loodgieter met een conservatoriumdiploma en handelde ook in piano's. In het weekend speelde hij piano en orgel op feesten en bruiloften voor 10 cent per 3 nummers.

Mijn grootvader, haar man, had een beroemde banketbakkerij en maakte een van de eerste lolly's op de markt. Ik heb zeker ondernemerschap geërfd van de familie Onrust.

Hoewel mijn grootmoeder van mooie spullen hield, was ze net zo blij met iets heel eenvoudigs. Haar mooie servies met gouden randjes stond altijd in de kast en ze dronk koffie uit een kop en schotel van de discountwinkel.

Geur is een van de sterkste manieren om herinneringen op te roepen. 4711 is voor mij de geur van mijn grootmoeder Onrust, ze was er gewoon gek op!

Daarom hebben we 4711 gekozen als de geur van Studio Onrust. De geur van zoete fijne herinneringen....

"4711 Original Eau de Cologne" werd gelanceerd in 1792 en is een citrus aromatische geur voor vrouwen en mannen. De parfumeur achter dit parfum is Wilhelm Muelhens. Topnoten zijn citroen, bergamot, sinaasappelolie, basilicum en perzik; middennoten zijn jasmijn, lelie, bulgaarse roos, cyclamen en meloen.